Francesc Ramis Grimalt

 

El músic Francesc Ramis Grimalt (1921- 1993) és popularment conegut pels villancets. Així al llarg de la seva carrera en va escriure i composar més de 400. Però la seva aportació a la cultura i a la música és més àmplia. Després d’una infància lligada a la música i a l’escola dels dominics de Manacor, Francesc Ramis es formà en Filosofia i Teologia als seminaris dominicans de València i Salamanca.

 

Els anys 50 fou membre de populars conjunts musicals com Mariland, Illa d’Or, l’Orquestra Blue Star o Sixtar. D’aquesta època són precisament cançons com “Porto Cristo”.  Aleshores també inicià la seva activitat com a violinista a les Coves del Drach.

 

Al 1971, conjuntament amb mossèn Miquel Vallespir, va ser el promotor del Concurs de Nadales de Porto Cristo on feia pràcticament de tot:  composicions de música i lletra, acompanyaments, preparació de solistes i grups...

 

A més de cançons diverses i nadales, Francesc Ramis també musicà poemes d’autors mallorquins tan destacats com  Costa i Llobera i Maria Antònia Salvà.

 

En reconeixement a la seva aportació a la música i a la formació de molts de nins i nines de Porto Cristo, des de  juliol de 2008 la plaça infantil del  riuet porta el seu nom.