Platges i Cales

 

La platja de Porto Cristo, amb el seu emblemàtic i particular “mollet”, rodejada de les espectaculars coves blanques, de la zona portuària i del morro de la Carabassa, portador del nostre far, representa un bell i natural racó que caracteritza i simbolitza a la perfecció la imatge del nostre poble.

 

L’arena de la platja, fina i blanca ha vist la reconversió del poble, que ha passat de ser un petit nucli pesquer a un port natural, nàutic i esportiu. Així i tot, Porto Cristo no ha perdut el seu encant, i amb aquest pas cap a la modernització conserva ben intactes les riqueses naturals que li han estat atorgades, com són les Coves Blanques, les Coves del Drach i dels Hams i els innumerables racons que ens delecten amb les seves vistes: el mirador de la Torre dels Falcons n’és un dels millors exemples.

 

També ha estat dotada de petites cales: Cala Petita, accessible només a peu amb una excursió d’aproximadament mitja hora, o per mar. És una cala natural i verge, que es troba envoltada de natura i vegetació tòpica i que posseeix unes aigües netes, transparents i cristal•lines. La cala és d’arena fina, roques i algues.

 

La segona és Cala Murta, accessible també camp a través o per mar. Aquesta cala té la particularitat de tenir les aigües extremadament fredes, netes i cristal·lines, fet comprensible al estar situada a la vora de les Coves del Drach i comunicar-se les aigües entre sí.

 

La més recomanable és Cala Petita ja que, a més a més de l’agradable excursió, la dimensió de la cala és major que la de Cala Murta i és de més fàcil accés.

 

Les platges i cales que pertanyen al terme de Manacor, i per tant, estan situades a pocs quilòmetres de Porto Cristo són: Cala Moreia, Cala Morlanda, es Caló d’en Rafalino, Cala Anguila, Cala Mendia, s’Estany d’en Mas, Cales de Mallorca i Cala Murada, totes elles de gran bellesa natural. Dins el terme de Manacor han estat declarats més de 32 km2 com a àrees naturals d’especial interès, més de 6 km2 dels quals corresponen a la costa rocosa oberta a la mar per un conjunt de cales verges de gran bellesa natural.

 

Aquest espai s’estén entre s’Estany d’en Mas i Cales de Mallorca i presenta, com a valors peculiars, un paisatge litoral d’una bellesa extrema i inalterable, i una gran diversitat de flora i fauna.