L’església de la Mare de Déu del Carme, construïda en diferents fases, es va començar l’any 1890 i va ser inaugurada l’any 1949. És una església basilical d’una sola nau i amb capelles laterals, en la qual predomina la simetria. A la façana, igual que a l’interior, s’hi distingeixen 3 cossos, un de central i dos de laterals.

Està situada a la Plaça del Carme i l’horari de les misses és el següent:

- A l’estiu (de juny a setembre): laborables a les 20.30 h, els dissabtes a les 19 i a les 20.30 h, els diumenges a les 9, 11, 19 i 20.30 h

- A l'hivern (d'octubre a maig): els dissabtes a les 19,30 h. i els diumenges a les 9, 11 i 19,30 h

 

 

 

El Passeig de la Sirena està situat al llarg del carrer Bordils, enfront de la platja de Porto Cristo. El seu nom es deu a una petita escultura que va ser destruïda després de la Guerra Civil.  L’any 1988, amb motiu del centenari de la fundació de Porto Cristo, s’instal•là la Sirena que hi ha actualment i que és obra de l’escultor Pere Pujol.

El Passeig de la Sirena és punt de trobada i escenari de celebracions, espectacles, concerts. Els matins dels diumenges també acull el mercat de productes naturals i autòctons.

 

 

 

Les Coves Blanques estan situades arran de la mar, al final del passeig de la platja de Porto Cristo.

Fins a finals del s. XIX eren coves habitades per pescadors i constituïren el primer nucli de població. Els penya-segats de les coves Blanques o la cova anomenada del Patró Pelat (situada als jardins de l’actual Club Nàutic) acolliren els pescadors de la zona. La Cova del Patró Pelat rep precisament aquest nom perquè el 1877 s’hi instal•là la família dels Pelat, considerats els primers pobladors del Porto Cristo actual. L’ocupació es perllongà fins  l’any 1888 quan es fundà la Colònia del Carme.

 

 

Baptisteri de la basílica de sa Carrotja

Situada al principi de l’avinguda de Joan Amer, es tracta d’una de les escasses restes dels primers cristians de l’illa. L’any 1909 es descobriren i excavaren les restes de la basílica paleocristiana coneguda amb el nom de Sa Carrotja. S’ha conservat només la pila baptismal del temple del segle V.

 

 

 

Torre del Serral dels Falcons

Situada al final de l’avinguda d’en Joan Servera Camps es tracta d’una Torre de vigilància i de defensa.

La història diu que la construcció de la torre es va dur a terme amb gran celeritat l'any 1577. Devers el 1693 la torre tenia dos torrers. El 1769 tenia un canó de bronze de 3 lliures, dos torrers i estava situada en el predi des Rafal Pudent. El 1794 la torre es trobava molt descarnada. El 1936 fou parcialment destruïda a conseqüència del bombardeig de les forces franquistes. Posteriorment, l’any 1960, els propietaris dels terrenys la reconstruïren.